Kampania „Karp Zdrowy z Natury”

Karolina Nowak / Senior Consultant

Wystartowała kampania Organizacji Producentów Polski Karp, której celem jest promocja i edukacja społeczeństwa w zakresie zrównoważonej akwakultury oraz walorów smakowych i kulinarnych karpia. Kampanię rozpoczęła konferencja prasowa w Polskiej Agencji Prasowej, podczas której eksperci rozmawiali m.in. o tym, dlaczego karp jest zdrowy z natury i które elementy hodowli sprawiają, że możemy nazwać go rybą w stylu „slow-food”.

Kampania Karp Zdrowy z Natury to kontynuacja rozpoczętych w 2020 roku działań edukacyjno-promocyjnych. Kampanię realizuje Polski Karp Sp. z o.o. – Organizacja Producentów, zrzeszająca obecnie około 80 gospodarstw rybackich w całej Polsce. Kampania współfinansowana jest z Programu Operacyjnego „Rybactwo i Morze”

Zadaniem M&CC było zorganizowanie konferencji prasowej w modelu hybrydowym, opracowanie jej merytorycznego zakresu, przygotowanie niezbędnych materiałów, prowadzenie biura prasowego oraz działania z zakresu media relations.

Efekt?

  • Liczba publikacji: 80 (prasa, radio, telewizja oraz Internet)
  • Zasięg publikacji: 769 097

O tym, dlaczego karp jest zdrowy z natury, przeczytacie w naszym materiale prasowym. 

Ps. Jeśli chcecie odczarować tradycyjnego karpia, to koniecznie skorzystajcie z przepisów szefa kuchni Kamila Klekowskiego. 

Smacznego! 😊

Relacja z konferencji prasowej:

Kategoria: Public relations

Udostępnij:

Tagi

#content #digital #edukacja #karp #konferencja #media relations #pap #polska agencja prasowa #promocja ryb #public relations #rynek spożywczy